WolkokerCAL 11. Lapjes aan elkaar haken/naaien

 



Nu ga je eerst een mooie indeling maken. de Wolkokerdeken bestaat uit 35 lapjes ( 7x5), maar als jij alle restjes hebt op gehaakt zou je zomaar meer lapjes kunnen hebben. Je kan ook een andere indeling kiezen , bijvoorbeeld 6x6- vierkant of als je een sierstrook wilt hebben over het voeteneinde van een 2-persoonsbed zou je 9x4 kunnen doen. Heb je minder lapjes, dan maak je een kleinere deken.

Leg alle lapjes op de grond, en probeer wat combinaties uit; willekeurig, of in schaakbordpatroon, of zoals ik heb gedaan van licht naar donker. Wat ook leuk zou kunnen zijn; alle hartjeslapjes langs de bovenrand. Of kleurblokken; alle lapjes van 1 kleur bij elkaar/ tegen elkaar.

Wees creatief! jouw deken is UNIEK!

Tip: maak van bovenaf foto's van de combinaties die je bedenkt, en kies dan de mooiste!

De methode die ik gebruik om de lapjes aan elkaar te haken is 1 van de makkelijkste, en ik vind het zelf eigenlijk wel leuk dat je daardoor een wat opstaande naad krijgt. Ik laat zien hoe je een platte naad krijgt , voor mensen die dat liever hebben. En ook zou je de lapjes aan elkaar kunnen naaien ipv haken, dat gaat ook best snel en mooi.




lapjes in schaakbordpatroon

Lapjes van licht naar donker