Introductie WolkokerCAL -leren haken- De Wolkokerdeken

Op vrijdag 21 mei 2021, 10.30 uur  start hier de WolkokerCAL, het benodigde garenpakket is vanaf 29 april te bestellen:



 Hoe is dit project ontstaan?

Wij bemerkten in de winkel dat bij veel mensen de behoefte leeft om weer mooie dingen te gaan maken, om creatief bezig te zijn , met de handen bezig te zijn. Enerzijds omdat mensen meer gedwongen thuis zijn door de coronacrisis, anderzijds omdat mensen meer vrije tijd overhouden.

Om daaraan tegemoet te komen hebben we een online haakcursus bedacht, voor beginners.

Het eindresultaat daarvan was echter zó leuk dat we besloten het geheel in een ander jasje gieten: onze eigen CAL!!

CAL staat voor Crochet-A-Long, oftewel “haak maar mee”. In 12 Videolessen neem ik je mee van haakbeginselen tot echt leuke patroontjes haken. Elke aflevering haak je 2 of meer lapjes en leer je een nieuwe steek of techniek . Echt ingewikkeld wordt het nooit. Dat betekent niet dat deze CAL niet interessant is voor meer gevorderde haak(st)ers. Het is juist wel fijn om ter ontspanning niet al te moeilijke patroontjes te haken!

 Het voordeel van lapjes haken is bovendien dat je het makkelijk mee kan nemen, onderweg, of naar buiten in de tuin / op je balkon.

De inspiratie voor deze deken is het logo van de Wolkoker, de paars-lila kleuren, de vakjes, daarom is het ook echt De Wolkokerdeken geworden. ( overigens kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere kleurstelling)

Het leuke is dat elke Wolkokerdeken uniek wordt, want jij kiest zelf welke kleuren je voor elk patroontje gebruikt,  hoeveel lapjes je haakt met een bepaald patroontje, en in welke volgorde je de lapjes rangschikt tot deken.

Wat ga jij maken? Een lief babydekentje of een fijne plaid voor op de bank?

Ik wens je veel plezier met het meedoen!

Marlies Jongetjes